Frågor & svar


Här nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna när ni ska sälja Tvättmästarn för att tjäna pengar till  klassen, laget & föreningen.

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna när ni ska sälja Tvättmästarn för att tjäna pengar till  klassen, laget & föreningen.

Är produkterna miljömärkta?
Svanenmärkning87% av produkterna som lämnar vårt lager är miljömärkta med Svanen. Tvättmästarns miljömärkta produkter gör det lättare att tjäna pengar till laget, klassen eller föreningen.
Kan jag använda era produkter om jag är allergisk?
Astma & AllergiförbundetUr allergisynpunkt kan alla använda våra toapapper, hushållspapper och maskindisktabletter. Dessutom har vi ett väl beprövat allergitvättmedel som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. De flesta som är överkänsliga kan använda detta. Däremot bör allergiker, som alltid, vara försiktiga med sköljmedel.
Finns det möjlighet att få hem prover innan man börjar sälja?

Absolut, vi är stolta över våra produkter och de tål verkligen att testas. Tvättmästarn bjuder på proverna till dig som är ledare eller blivande kontaktperson. Det är ett utmärkt sätt att ta reda på vad det är ni ska sälja så att du med egna ord kan beskriva produkterna för gruppen. Givetvis är detta helt utan förbehåll, ni provar produkterna, sen bestämmer ni själva OM ni vill sälja Tvättmästarn. Det är fair play tycker vi!

Måste vi lägga ut några pengar i förväg?

Nej absolut inte, fakturan förfaller inte förrän 30 dagar efter leverans, så ni har god tid att samla in pengarna från alla era kunder.

Varför kostar Tvättmästarns produkter lite mer än i butik?

Den stora skillnaden med Tvättmästarns produkter och det som finns i dagligvaruhandeln är att du doserar mycket mindre. Produkterna innehåller inga onödiga utfyllnadsmedel och du betalar lite mer per kilo och liter, men istället räcker 1 kilo eller 1 liter som 2 eller 3 av vanliga medel. Toapappret kostar mer per rulle men i gengäld räcker det mycket längre. 12 toarullar av MAXRULLEN motsvarar 50-72 vanliga rullar omräknat i meter. Hela 87 meter/rulle!

Måste vi sälja för en viss summa eller en viss mängd?

Nej, vi ställer inga krav på minsta mängd. Ni får bara hem det ni har sålt och har beställning på. Ni behöver inte fylla upp pallarna och ni får blanda produkter hur ni vill. Ni tjänar minst 46 kronor från det första sålda paketet. Håll utkik efter aktuella kampanjer, då är förtjänsten ännu högre.

Jag har glömt bort inloggningen till mitt säljkonto, vad gör jag då?

Vid säljstart får du länk av kontaktpersonen i ditt lag eller din klass där du skapar ett säljkonto hos Tvättmästarn. Så fort du skapat konto får du tillgång till din webbutik och kan börja sälja.

I samband med att du skapar säljkonto får du även ett välkomstmejl med login till ditt konto. Mejlet får du till den mejladress du angett när du skapat kontot.

Skulle du tappa bort inloggningen till ditt säljkonto eller om du inte hittar mejlet, så kan du be den som är kontaktperson och ansvarig för försäljningen i ditt lag/din klass skicka ny inloggning till dig. (Givetvis kan du även kontakta oss på Tvättmästarn för att få ny login)

Du som är ansvarig för försäljningen hittar alla som registrerat säljkonto i menyn under fliken Säljare. Längst ut till höger på varje registrerad säljare finns en knapp ”skicka inloggning”, bara att klicka på den så går ny inloggning iväg till den mejl säljaren registrerat.

Kan man sälja till företag?

Absolut, det är en jättebra väg till att nå många sålda paket. Företag har ofta lite större behov och köper gärna lite mer än privatpersoner. Att tänka på är att företagen ofta vill ha ett kvitto. Tvättmästarns hjälper gärna till med underlaget för dig som säljer, bara att du hör av dig till oss så löser vi det. Säljaren är föreningen/klassen/laget (inte Tvättmästarn). Laget eller klassen levererar och tar även betalt av företaget. På kvittot ska ni INTE Specificera momsen då försäljningen sker av en förening/klass/lag. Däremot är 100% av varuvärdet avdragsgillt för företaget.

Vad menas med säljperiod?

Från den dagen som ni börjar sälja, tills dess att hela er första beställning är lagd, vanligtvis 3-4 veckor.

Vad gör vi när någon vill beställa fler paket efter att vi lagt en order?

Kompletterande beställningar kan göras när som helst inom 6 månader. Väljer ni då att själva leverera och ta betalt så får ni givetvis förtjänsten oavsett om beställningarna görs till ert lag/er klass eller direkt till Tvättmästarn. Vi samlar med jämna mellanrum ihop era efterbeställningar som sedan levereras till er på överenskommen tid så ni kan dela ut allt samtidigt.
Väljer ni att INTE sköta leveransen till kund så ombesörjs det av Tvättmästarn och då går överskottet istället till Barncancerfonden.

Fullständig info här!

Vad händer när 6 månader gått?

Vill ni fortsätta samarbetet med Tvättmästarn så kan ni antingen påbörja en ny säljperiod direkt, avsluta eller ta en paus och fortsätta senare. Börjar ni om direkt så behåller ni era kunder som ”era”. I annat fall räknas de som ”fria” och andra som vill tjäna pengar till sitt lag eller sin klass får sälja till dem.

Hur gör vi om en kund vill byta eller reklamera en produkt?
Om kunden får en produkt som är felaktig eller en förpackning som är trasig så tar kunden kontakt direkt med Tvättmästarn som då åtgärdar felet.

Fler frågor?

Har ni fler frågor om hur ni tjänar ännu mer pengar till laget, klassen eller föreningen, tveka inte att kontakta oss på Tvättmästarn för mer information!

Beställ ditt infopaket och gratisprover här!

Starta försäljning!