Försäljningstips till föreningen


Här nedan får ni lite tips om hur ni får bra fart på er försäljning i föreningen. Ja, ju fler tips ni tar till er desto mer pengar tjänar föreningen såklart. smile

Bästa tipset – föreningens hemsida

Självklart ska ni lägga upp på föreningens egen hemsida att ni säljer Tvättmästarns förbrukningsvaror. Ett tips för att tjäna mer pengar till föreningen är att lägga upp informationen på ett sådant sätt att det syns på så många sidor som möjligt. På så vis får ni en så stor träffyta som möjligt oavsett om det är t.ex. en förälder/lagledare som tittar in på ”sitt” lags sida eller en supporter som letar efter matchinformation. Lägg även en länk till Tvättmästarns hemsida, ett enkelt tips att sälja fler paket och tjäna ännu mer till föreningen.

Mailutskick till föreningens medlemmar

Ett annat mycket bra tips för att föreningen ska tjäna ännu mer pengar är att ni gör 2-3 mailutskick till föreningens ALLA medlemmar. Glöm inte bifoga en länk till www.tvättmästarn.se, berätta att föreningen tjänar pengar på sånt som ALLA ändå måste handla. Ingen behöver köpa något för att vara snäll, utan man köper för att man verkligen behöver det.

Vill ni ha hjälp att formulera utskicket så hjälper vi på Tvättmästarn givetvis till med det.

 Facebook, Twitter & Instagram

Ytterligare ett enkelt och framgångsrikt tips som ökar försäljningen för föreningen är att använda sociala medier. Facebook, Twitter och Instagram ger alltid bra spridning och extra bra försäljning, glöm inte bifoga en länk till www.tvättmästarn.se. Du som kontaktperson kan även lägga upp din digitala butik på sociala medier. Ju fler som vet att ni säljer Tvättmästarn, desto bättre går försäljningen för föreningen såklart! smile

Beställ ditt infopaket och gratisprover här!

Starta försäljning!

Egen ”butik”

Om ni har möjlighet att använda ett litet utrymme i föreningens lokaler så är det riktigt bra tips att öppna en ”egen butik”. Föreningen kommer sälja mer och tjäna mer pengar, så beställ hem lite extra redan från början, så kan ni snabbt hjälpa kunder som har slut. Ganska snart blir det naturligt för många att åka till föreningen istället för affären när man ska köpa toapapper och tvättmedel. smile  En egen ”föreningsbutik” gör givetvis att ni tjänar ännu mer pengar till föreningen!

Blåsut BK

Vi i Blåsut BK har sålt Tvättmästarn i 5 år – Fantastiskt trevligt bemötande, bra säljstöd, riktigt bra produkter och hög förtjänst till klubben. Vi har alltid lite produkter på lager så att vi snabbt kan hjälpa våra kunder när de har slut!

– Hans Peterson, Kanslichef Blåsut BK

Annonsera i A-lagets matchprogram och sälj under matchen

Tjäna ännu mer pengar till föreningen genom att lägga in en annons i A-lagets matchprogram och att matchspeakern berättar att ni säljer Tvättmästarn. Tipset är ni även är på plats på matchen och går runt bland publiken, berättar att ni säljer toapapper mm för föreningen. Givetvis tar ni upp beställningar på plats. Kontakta Tvättmästarn för att se vad vi kan stötta med för material.

Lokala företag och sponsorer

Ni kan även tjäna pengar till föreningen genom att sälja till lokala företag. Alla typer av företag behöver de här produkterna. Gå in på kommunens/ortens hemsida, där finns oftast något företagsregister med mailadresser. Skriv ihop ett trevligt mail vilken förening du representerar och vad just NI jobbar ihop pengar till. Skicka gärna med en länk till både Tvättmästarns och föreningens hemsidor. Det är inte ovanligt att företagets beställningar blir lite större i och med att de oftast har större förbrukning än vanliga hushåll. Företag värnar ofta om det lokala, ofta stöttar de gärna ett lag från orten genom att köpa sina förbrukningsvaror på det här sättet.

Kontaktpersonens roll för att öka försäljningen

Ditt engagemang som kontaktperson påverkar givetvis hur mycket pengar ni tjänar till föreningen. Påminn medlemmarna vid några tillfällen och även med några mail under säljperioden. Ett bra tips är att berätta hur mycket ni sålt totalt och även hur mycket de som sålt mest kommit upp i. Tänk på att berätta att ALLA sålda paket betyder lika mycket även om man bara sålt ett fåtal.

Föreningens egen förbrukning

Någonting som ofta glöms bort är att föreningen också använder förbrukningsvaror. Toalettpapper på toaletterna, tvättmedel till matchställen, diskmedel och hushållspapper i kafeterian osv. Tala med kanslichefen eller ordföranden och hör med honom/henne hur ni går till väga. Se till att beställa så det täcker föreningens hela behov. Tjäna pengar till föreningen på er egen förbrukning, det kan inte bli bättre!