Försäljningstips till laget


Här nedan får ni lite tips om hur ni får bra fart på er försäljning i laget. Ja, ju fler tips ni tar till er desto mer pengar tjänar ni till laget såklart. smile

Lagets och föreningens hemsida

Första tipset för att ni ska tjäna riktigt bra pengar till laget är att lägga upp en ”Nyhet” att ni säljer Tvättmästarns förbrukningsvaror på egna lagets hemsida. Gör detta direkt när ni startar. Fungerar som bra påminnare för både spelare och föräldrar varje gång de går in på er hemsida. Lägg även upp en länk till Tvättmästarn hemsida så man kan kika direkt vad man behöver. Ni kan även kolla om ni får lägga upp informationen på huvudföreningens hemsida, på så att ni kan tjäna ännu mer till laget med hjälp av andra medlemmar och stödmedlemmar i föreningen.

Skellefteå AIK

Skellefteå AIK U16 har dragit in 191.000kr på Tvättmästarn – Kunderna återkommer, produkterna är väldigt efterfrågade och uppskattade av de som köper.

Facebook, Twitter och Instagram

Ett annat enkelt och framgångsrikt tips för att öka försäljningen och tjäna ännu mer pengar till laget är att använda sociala medier.

Facebook, Twitter, bloggar m.m, ja allt funkar. Berätta för alla att du säljer Tvättmästarn och skicka med en länken till din ”egen butik” så hela din bekantskapskrets kan beställa vad just de behöver. Blir alltid ett gäng beställningar till direkt!

Kontaktpersonens roll för att öka försäljningen i laget

Ditt engagemang som kontaktperson påverkar givetvis hur mycket pengar ni tjänar till laget. Sätter du upp ett tydligt mål på vad gruppen ska uppnå och vad ni i ert lag ska göra med pengarna så kommer fler sälja bra. Sätter du även ett krav på vad varje deltagare minst bör sälja så är det lätt att lyckas riktigt bra med Tvättmästarn. Påminn gruppen om målen och kraven med några mail/sms under säljperioden och även vid några av lagets träningstillfällen. Tänk på att snittet senaste året ligger på drygt 17 sålda paket/person, men att alla har olika förutsättningar och alla paket betyder lika mycket även om man bara sålt ett fåtal. Vissa säljer 30-40 paket och vissa bara 8-10st, men så är det i alla lag och klasser. Tänk på att alla inte har samma förutsättningar.

Beställ ditt infopaket och gratisprover här!

Starta försäljning!

Tvättmästarns Storsäljare – Dubbeln, Trippeln, Fyrlingen & Femlingen

Fokuserar ni på Tvättmästarns Storsäljare, våra rabatterade paketkombinationer, så blir det ännu enklare att sälja fler paket till samma kund. Du hittar Storsäljarna på produktkatalogens första uppslag och även på beställningslistan och självklart i spelarnas ”egna digitala butiker”. Påminn regelbundet hela laget om Storsäljarna, lite rabatterat till kund men med full förtjänst för gruppen, ett riktigt grymt verktyg! Dubbeln räknas som 2 paket, Trippeln som 3 paket, Fyrlingen som 4 paket o.s.v.

Knacka dörr

Ut och knacka dörr! Gör det till en kul grej, till en lagaktivitet. Träffas t.ex. en söndagförmiddag, dela upp er 2 och 2 så kommer alla ut, även de som inte är helt bekväma med att knacka dörr. Dela upp er i olika bostadsområden, kör 2-3 timmar, avsluta med lite lunch och någon rolig aktivitet eller träning. Ger alltid kanonresultat och bra sammanhållning i laget! Har ni inte möjlighet att få ihop en gemensam lagaktivitet, så ger det alltid bra utdelning om var och en går ut och knackar på hos alla grannar hemma på ”egna gatan”. 

Ingarö IF

Hela laget knackade dörr i 3 timmar. Blev tillräckligt med pengar för att ta Ingarö IF till både Daliacaria Cup och Gothia Cup samma sommar.

Lokala företag

Ni kan även tjäna pengar till laget genom att sälja till lokala företag. Alla typer av företag behöver de här produkterna. Gå in på kommunens/ortens hemsida, där finns oftast något företagsregister med mailadresser. Skriv ihop ett trevligt mail med vem du är, vilket lag du representerar och vad just NI jobbar ihop pengar till. Skicka gärna med en länk till både Tvättmästarns och lagets hemsidor. Det är inte ovanligt att företagets beställningar blir lite större i och med att de oftast har större förbrukning än vanliga hushåll. Företag värnar ofta om det lokala, ofta stöttar de gärna ett lag från orten genom att köpa sina förbrukningsvaror på det här sättet. 

Föreningens egen förbrukning

Någonting som ofta glöms bort är att föreningen också använder dessa förbrukningsvaror. Toalettpapper på toaletterna, tvättmedel till matchställen, diskmedel och hushållspapper i kafeterian osv. Tala med kanslichefen/ordföranden och hör med honom/henne om hur ni går till väga.

Annonsera i A-lagets matchprogram och sälj under matchen

Tjäna ännu mer pengar till laget genom att se till att få med en liten annons i A-lagets matchprogram eller att matchspeakern berättar att ni säljer Tvättmästarn. Är ni dessutom på plats så kommer ni direkt få många nya kunderKontakta Tvättmästarn för att se vad vi kan stötta med för material.