Säljtips till alla klasser


Här nedan får ni lite tips om hur ni får bra fart på er försäljning i klassen. Ja, ju fler tips ni tar till er desto mer pengar tjänar klassen såklart. smile

Facebook, Twitter och Instagram

Ett enkelt och framgångsrikt tips för att öka försäljningen och tjäna ännu mer pengar till klassen är att använda sociala medier. Facebook, Twitter, bloggar m.m.,  ja allt funkar. Berätta att du säljer Tvättmästarn och skicka med en länken till din ”egen butik” så hela din bekantskapskrets kan se vad just de behöver. Blir alltid ett gäng beställningar direkt!

Edaneskolan

”Tvättmästarn är väldigt lättsålt… ja vem behöver inte toapapper och tvättmedel!”

Malin Koppfelt, kontaktperson Edane Skola

Kontaktpersonens roll för att öka försäljningen

Ditt engagemang som klassens kontaktperson påverkar givetvis hur mycket pengar ni tjänar till klassen. Tipset är att ni tillsammans sätter upp ett tydligt mål vad klassen ska uppnå och vad ni ska göra med pengarna. Då kommer fler kämpa ännu mer för att sälja bra för klassen.

Påminn gärna klassen om målen och försäljningen med ett peppande besök i skolan (om du inte är deras lärare/mentor, för då gör du det regelbundet ändå förstås smile). Ett annat tips är att även några peppande mail/sms under säljperioden. Tänk på att snittet senaste året ligger på 17 sålda paket/elev, men att alla i klassen har olika förutsättningar och alla paket betyder lika mycket för även om man bara sålt ett fåtal. Vissa säljer 30-40 paket och vissa bara 8-10 paket, men så är det i alla klasser. smile

Tvättmästarns Storsäljare – Dubbeln, Trippeln, Fyrlingen & Femlingen

Fokuserar ni på Tvättmästarns Storsäljare, våra rabatterade paketkombinationer, så blir det ännu enklare att sälja fler paket till samma kund. Du hittar Storsäljarna på produktkatalogens första uppslag och även på beställningslistan. Påminn regelbundet hela klassen om Storsäljarna, lite rabatterat till kund men med full förtjänst för klassen, ett riktigt grymt verktyg! Dubbeln räknas som 2 paket, Trippeln som 3 paket, Fyrlingen som 4 paket o.s.v.

Beställ ditt infopaket och gratisprover här!

Starta försäljning!

Knacka dörr

Ut och knacka dörr! Gör det till en kul grej, till en klassaktivitet. Träffas t.ex. en söndagförmiddag, dela upp er 2 och 2 så kommer alla ut, även de som inte är helt bekväma med att knacka dörr. Dela upp er i olika bostadsområden, kör 2-3 timmar, avsluta med t.ex en picknick och någon rolig aktivitet. Ger alltid kanonresultat och bra sammanhållning i klassen! Har ni inte möjlighet att få ihop en gemensam gruppaktivitet, så ger det alltid bra utdelning om var och en går ut och knackar på hos alla grannar hemma på ”egna gatan”. 

Matilda Sveder Stahl

Matilda använde sig av det flesta av tipsen när hon sålde 81 paket för sin klass i Kyrkebyskolan. Hon knackade dörrar, frågade alla grannar och vänner och vi har la även ut på sociala medier att hon sålde.

Lokala företag

Ni kan även tjäna pengar till klassen genom att sälja till lokala företag. Alla typer av företag behöver de här produkterna. Gå in på kommunens/ortens hemsida, där finns oftast något företagsregister med mailadresser. Skriv ihop ett trevligt mail med vem du är, vilken klass du representerar och vad just NI jobbar ihop pengar till. Skicka gärna med en länk till Tvättmästarns hemsida/produktkatalog så de kan se vad du säljer. Det är inte ovanligt att företagets beställningar blir lite större i och med att de oftast har större förbrukning än vanliga hushåll. Företag värnar ofta om det lokala, ofta stöttar de gärna ett klass från bygden genom att köpa sina förbrukningsvaror på det här sättet.

Skolans hemsida och affischer i skolan

Självklart ska ni fråga om ni får lägga upp på skolans egen hemsida att ni säljer Tvättmästarns förbrukningsvaror. Tänk i så fall på att lägga upp informationen på ett sådant sätt att det syns på så många sidor som möjligt. På så vis får ni en så stor träffyta som möjligt och når även andra klassers familjer/föräldrar – alla använder förbrukningsvaror. Lägg även upp en länk till Tvättmästarns produktkatalog så de enkelt kan se vad ni säljer. Ni kan även göra egna affischer och sätta upp i skolan att er klass säljer Tvättmästarns. Det här fungerar ofta väldigt bra, både lärare och föräldrar med barn i andra klasser vill stötta er genom att köpa sina förbrukningsvaror från er klass.